Första inlägget & utmaningen som väntar

Herre gud, vad har jag gett mig in på? Nog för att jag alltid gillat högt uppsatta mål, men denna utmaningen blir nog den tuffaste hittills. Fast det är väl lite det som allt handlar om. Att flytta fram sina gränser för vad som är möjligt. Det är iallafall denna kommande utmaning som jag tänkt att dokumentera hela vägen från start till mål och jag kommer att ”experimentera” på tre olika plattformar till att börja med. Den här hemsidan, instagram och youtube. Ett sätt för mig att få utlopp för att skapa innehåll och utveckla även den biten. Men bara det att blotta sig själv på youtube är ju sig en lika stor utmaning som själva loppet.

Målet som sagt, är att den 14 augusti göra en Ironman i Finland. Det innebär att man i ett sträck simmar 3800 meter, cyklar 18 mil och springer 4,2 mil. Men ibland undrar jag hur jag tänker? Inte alls, det vet jag innerst inne. Men att springa ett marathon skulle aldrig ske. Jag skulle aldrig komma på tanken, avskyr löpning. Men om vi ska simma 3.800 meter och cykla 18 mil först, ja då kan jag absolut tänka mig att springa 4,2 mil. Ja, ni hör ju. Ibland känner jag att det är mitt huvud som den gamla telefonrösten pratade om som fanns förr i tiden. – Var god dröj, omkoppling sker…

På tal om telefonen. Telias reklamfilm som går i TV påminner mig ständigt om mamma som gick bort för lite mer än ett år sedan. På begravningen spelade vi Anna-Lena Löfgren med Stockholms Poliskör som framförde ”Vi möts igen”. Av någon anledning har Telia grävt fram samma stycke från 1977 i sin nuvarande reklam. I vilket fall, ett år har gått och jag gör denna utmaningen för mamma där uppe, saknar henne något fruktansvärt. Men självklart även för pappa som jag vet mår fruktansvärt dåligt av att sitta ensam hemma i dessa tider när social distansering är något vi verkligen måste tänka på. Det är ju inte något vi kan påverka, men ju mer jag dokumenterar här desto mer får han ju att följa.

Kika på filmen nedanför. En tuff utmaning är det sannerligen, men hur vacker är inte miljön? Jag är så sjukt taggad! Kommer ta med er och prata om träningen, kosten, utrustningen, vad det kostar att göra ett lopp och så vidare. Ja, allt som ni vill veta egentligen, så ställ frågor…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *